Drámai végjáték után magyar bajnoka lett a Northern Talent Cupnak

2022.09.06. 09:43

Ausztriában rendezték meg a Northern Talent Cup zárófordulóját, méghozzá úgy vágott neki a mezőny ennek a körnek, hogy két magyar srác, Rossi Attila Moor és Farkas Kevin volt harcban a bajnoki címért. Végül az éles döntő párharc elmaradt, miután Rossi Moor egy edzésen a csuklóját törte, nem állhatott rajthoz. Farkas Kevin pedig hiába dominált a szabadedzéseken, az időmérő előtt alhasi fájdalmakra panaszkodott, végül meg is kellett műteni.

Fotó: David Carles Pozo/Dorna Sports
Fotó: David Carles Pozo/Dorna Sports

Így esett tehát, hogy a két bajnokaspiráns nélkül rendezték meg a szombati és vasárnapi versenyeket, egyúttal az is eldőlt, hogy Rossi Moor marad az élen, vagyis ő a Northern Talent Cup 2022-es bajnoka. Farkas Kevin pedig ezüstérmes a sorozatban.

Ennek ellenére sem maradt magyar motorosok nélkül a szurkolótábor, sőt! Piszok kemény csatát hozott a szombati első verseny, Varga Tibi az első körben át tudta venni a vezetést, de a nagy csatában többen is megfordultak a vezető pozícióban. Végül az utolsó körrel Varga Tibi és Vincze Martin kettőse fordult rá elsőként, de utóbbit Herrlich és Schneider is megelőzte. Az utolsó kanyart Schneider már az élen abszolválta, de Varga Tibi a kigyorsításnál megverte a németet, ezzel első NTC-sikerét aratva.

A második, vasárnapi futam már kevésbé szólt a magyarokról, de Varga Tibi azért elcsípett egy hetedik helyet. A győzelmet az osztrák Holzer szerezte meg két holland, van Crugten és Veneman előtt.