Beszáll a motokrossz-vébére a Triumph

2022.09.27. 10:41

Tavaly sokak számára meglepő lehetett a Triumph bejelentése, miszerint endurókkal és krosszmotorokkal bővítik a kínálatukat. Ehhez rögtön két elég nagy nevet is megszereztek: a motokrossz-legenda Ricky Carmichaelt és a négyszeres enduró-világbajnok Ivan Cervantest. Na, meg azt sem titkolták, hogy versenyprogramot indítanak.

Triumph MX team

Most pedig az is hivatalossá vált, hogy beszállnak a motokrossz-világbajnokság küzdelmeibe, méghozzá a tervek szerint 2024-ben. Egyelőre versenygépeket természetesen nem mutattak, de szándékaik szerint a 450 köbcentis MXGP királykategóriában és a 250-es MX2-ben is ott lesznek.

Ezek közül a kisebb géposztályban támadnak először, arra vonatkozik a 2024-es céldátum, míg az MXGP-t egy esztendővel később, 2025-ben veszik célba. Mindehhez a Triumph Racing nevet viselik. Tapasztalt partnereket is találtak maguk mellé, a korábban a Kawasakival együttműködő MX Esca tulajdonosa, Thierry Chizat-Suzzoni is segíti a munkát, a csapatot pedig Vincent Bereni irányítja.

A 250-es versenygépet várhatóan már 2023-ban megmutatják, a krosszgépek (és amúgy az endurók) tesztelése is javában zajlik már több kontinensen.