Hoppá: Petrucci beugróként tér vissza a MotoGP-be

2022.09.27. 10:57

Visszatér a MotoGP-be Danilo Petrucci, még ha természetesen csak átmenetileg, beugróként is. A rutinos olasz motoros a sérült Joan Mirt helyettesíti majd a Suzukinál a thaiföldi versenyen ezen a hétvégén.

3D2-FEATURED L 1067px

A 2020-as világbajnok Mir legutóbb augusztusban, Ausztriában versenyzett. A Red Bull Ringen bukott, és bokáját törte, azóta Kazuki Watanabe és Takuya Tsuda is helyettesítette. Petrucci neve állítólag már akkor is felmerült, ám az olasz nem akarta otthagyni a Moto Americát. A sorozat újoncaként sokáig vezette a pontversenyt, és a végsőkig harcban volt a bajnoki címért, ám végül az amerikai Jake Gagne végzett az élen.

Mindenesetre a bajnokság véget ért, így Petrucci előtt is megnyílt az út, immár nem tereli el a figyelmét a MotoGP-s beugrás a Moto Americáról. A tengerentúli viadalon Ducatival ment, míg korábban a KTM kötelékébe tartozott: tavaly még nálunk húzta a gázt a gyorsasági-vébén, idén év elején meg a Dakaron tette magát próbára, szintén az osztrákok színeiben.

Kíváncsian várjuk, mire megy Petrux Buriramban. A Suzuki idén közel sem nevezhető igazán ütőképesnek, de mondjuk annak tükrében nem is kell csodálkozni a gyengébb eredményeken, hogy év végével kiszállnak a MotoGP-ből (sőt az Endurance-vébéről is). Így versenyzőik is máshol próbálhatnak érvényesülni jövőre: a most éppen helyettesítésre szoruló Mir a gyári Repsol Hondánál, míg honfitársa, Alex Rins az LCR Hondánál.