Közel a gyártáshoz az elektromos Kawasaki

2022.10.10. 14:51

Tavaly elég bátor vállalást tett a Kawasaki, a japánok ugyanis beígértek erre az évre három elektromos újdonságot. Az elsőt, a gyerekeknek szánt, futóbicikli szerű valamit már be is mutatták, a kölni Intermot szalonra azonban egy komolyabb gépet vittek el: a Kawasaki EV Prototype elvileg már elég közel van a szériagyártáshoz.

Fotó: motorcycle.com
Fotó: motorcycle.com

És nagyjából ennyit is lehet róla tudni ezen a ponton, a meztelen gépet ugyanis a Kawasaki Motors Europe vezetője, Masaya Tsuruno egy nagyobb előadás részeként mutatta be, ismertette a márka karbonsemlegességgel kapcsolatos céljait, azonban az EV prototípusról műszaki részleteket egyáltalán nem osztott meg.

Az elektromos motorkerékpár amúgy a vázat és a külső megjelenést tekintve közeli rokonságot ápol a Z400-zal, vélhetően számos részleten osztoznak majd, de a hajtás teljesen más lesz. Támpontot egyelőre az S-es sebességindexszel ellátott gumik adhatnak – ehhez a betűjelhez 180 km/h-s limit tartozik.

A most kiállított EV Prototype-on kívül más tisztán elektromos gépeken is dolgoznak a Kawasaki mérnökei. Augusztusban egy alvázszám-dekódoló rendszerben szúrtak ki külföldi források két új tételt: egy sportmotort és egy nakedet. Ebből aztán a bátrabbak arra következtetnek, hogy a novemberi milánói EICMA-n már láthatunk egy sorozatgyártású villany-Kawát.