Készül az új V-Strom olcsóbb alapváltozata

2023.08.15. 11:34

Új változata érkezik a tavaly bemutatott, már sorkettes motoros Suzuki V-Stromnak. Az amerikai engedélyeztetési eljárás során összesen négy 2024-es variációt rendeltek a 776 köbcentis, 83 lóerős blokk mellé.

suzuki-v-strom-800de-2
Fotó: Suzuki

A GSX-8S egyelőre marad egyféle kivitelben. A már bemutatott V-Strom 800DE és a V-Strom 800DE Adventure (ez ott dobozos, haspáncélos, gyári bukócsöves felszereltséget takar) mellé bevezetik a “DE” megnevezés nélküli V-Strom 800-at.

Ha a 650-es V-Strom változatokból indulunk ki, és megfeleltetjük a “DE” variánsokat a hatfeles “XT”-nek, akkor ez azt jelenti, hogy a közúti felhasználás felé tolt Strom érkezik. A küllős felnik helyett 19-es öntött kerekekkel, hasidom és kézvédő nélkül, egy leheltnyivel kedvezőbb áron.

Mindeközben a Suzuki egyelőre nem öli meg a 650-es, V2-es V-Stromokat. Igaz, óriási fejlesztések már látványosan nem történnek, így a következő évben mindössze új színváltozatokat kap az öreg hatfeles. Már amennyiben újnak tekinthetőek azok a variációk, amiket már a korábbi években is láttunk.