Lennél rohamosztagos vagy Boba Fett? A Ruroc sisakjával lehetsz

2023.09.05. 10:05

Tényleg nem értem a műfajt, amikor motorosok a saját felszerelésükön túl farsangos beöltözőset játszanak. A lányok cicának, a fiúk valami kemény karakternek, Ákos barátom meg unikornisnak akar tűnni. Miért? Minek? Persze az én kifogásom is egyszerűen elvi: nem tudok elképzelni stílusosabb megjelenést, mint a motorosé. Miért akarnánk másnak látszani? A műfaj mélypontja, amikor motorozásra nem, vagy csak alig alkalmas cuccokat aggatunk magunkra. Na, fölösleges derpegés off: látom, hogy igény van rá. Budapesten napi szinten cikáztok körülöttem Venom és Joker dizájnfényezésű bukókban. Azt hiszem ezzel a hírrel hozzátok szólok: a szuperhős dömping után Star Wars tematikához nyúlt a Ruroc.

Jó, azt én is látom, hogy a Ruroc nem egy zavaróan elterjedt márka Magyarországon. Inkább sí- és bicaj tökfödőkben vannak jelen a hazai piacon, pedig az ECE 22.06 szabványnak megfelelő, karbon héjas, másfél kilós sisak, az Atlas 4 nem tűnik rossz cuccnak. Star Wars fényezéssel (Darth Vader, rohamosztagos és Boba Fett dizájn) 525 euróért, azaz ~200 ezer forintnyi összegért vesztegetik Harman Kardon hangelőkészítéssel, víztiszta és sötét plexivel. De végtére is ennél sokkal többet is kifizetnek a rajongók ennél haszontalanabb rajongói tárgyakért, nem?

Star Wars tematikájú bukósisakokat egyébként a HJC is gyárt, az ő bukóikat pedig még könnyebb is Magyarországon beszerezni.