Belépőszintű cruiserek között csap szét a Moto Morini

2023.10.18. 13:23

Hát mi történik a belépőszintű cruiser kategóriában? Nem is olyan régen legfeljebb a Honda Rebel 500 és a Kawasaki Vulcan 650 közül választhatott az egyszeri érdeklődő, most pedig sorban jönnek a fél liter körüli krúzerek. Talán magára talál a kategória? Ettől azért még távol vagyunk, de nemrég a Kawa is előállt az új Eliminator 500-zal, most pedig a Moto Morini lépett a stílus irányába egy 650-es motorral.

A Moto Morini Calibrót november 7-12. között mutatják be rendesen az EICMA keretei között, de néhány fotót és két fontos információt már tálalt a gyártó a közösségi médiafelületein.

Innen tudjuk, hogy a Calibro motorblokkja ugyanaz a soros kéthengeres Kawasaki származék, amit az X-Cape-ben és a Seiemezzóban is használnak. Alap settingben 60 lóerő, 54 newtonméter, és a Morini szerint A2 kategóriához igazított 48 lóerős fojtással is kapható lesz. A másik egyelőre rendelkezésünkre álló információ, hogy az ülésmagasság megáll 720 milliméteren, ami azért is fontos a Morininek, mert a jelenleg forgalmazott két modelljük, az X-Cape és a Seiemezzo felépítése a hosszúlábúaknak kedvez. Így a Calibróval új közönség felé is nyitnak.

Bár a Moto Morini azt kommunikálja a Calibróról, hogy amerikai stílust követnek, valójában kecses, elegáns motor köszön vissza a fotókon, amiről előbb jut eszünkbe a gyártó trivolziói tervezőköpontja (ahol valójában felelnek a dizájnért), mint egy egyesült államokbeli iroda.