Ismét idomos retró motor érkezik a Triumph-tól

2023.12.04. 11:21

A Triumph júliusban mutatta be a két belépőszintjű motorját, a Speed 400-at, valamint a Scrambler 400 X-et. Ez egy rendkívül fontos lépés volt a brit gyártó részéről, mert ezt megelőzően az európai értelemben vett alacsony köbcentis kategóriában nem képviseltették magukat, viszont rögtön az első lépésben erős konkurenciát raktak ki a KTM és a BMW hasonló méretezésű motorjai mellé. A két már megjelent változat mellé pedig érkezik egy harmadik.

Ez a kép természetesen illusztráció, a fejidom a Speed Triple 1200 RR-ről származik - dizájnyelvét tekintve az origónak számító motorról
Ez a kép természetesen illusztráció, a fejidom a Speed Triple 1200 RR-ről származik - dizájnyelvét tekintve az origónak számító motorról
Fotó: Triumph

A Triumph az új négyszázassal is megmarad a retró vonalon, de már egy idomozott változattal. A műanyagozás első és második ránézésre is kifejezetten a Speed Triple 1200 RR-nél látottakra hajaz. Ami alatta van, az viszont várhatóan a már megjelent 400 köbcentisekre rímel.

Azaz ugyanahhoz az acél bölcsővázhoz, ugyanaz a Bajaj eredetű, 40 lóerős motorblokk és 6 sebességes váltó csatlakozik, a futómű pedig várhatóan a Speed 400-ból lesz ismerős, és nem a Scrambler 400 X hosszabb lábait örökli meg. A képek alapján arra számítunk, hogy akár pár hónap múlva bemutatják, az ára pedig a Scrambleréhez közelít majd, azaz úgy ~2 milló 600 ezer körül alakulhat.