Kisebb lett, de elkészült a NIU-féle elektromos naked

2024.01.15. 16:51

Nem egy régi cég a NIU. 2014-ben alapította egy csapat, techcégektől kiugrott mérnök, szóval alig tíz éves, ami motoripari léptékben mondjuk úgy, elhanyagolható. Ezek a szakemberek aztán összehozták a kellemes, de azért gyermekbetegségektől nem mentes robogóikat, majd 2020-ban megfogták a fejszét és belevágták egy másik fába. Az RQi már nem robogónak, hanem rendes motorpótléknak indult, annak ellenére, hogy elektromos meghajtású.

rqi.png

Az annak idején a Los Angeles-i szórakoztató elektronikai kiállításon, a CES-en bemutatott RQi még 40 lóerős volt, a hatótávot pedig 150 kilométer körül várták. Ebből mára bő 15 lóerő maradt, vagyis egy 125-ös motor teljesítményével szállnak be a buliba, a hatótáv viszont egy töltéssel ~100 kilométerre csökkent.

Az akkumulátorok könnyen kivehetőek, az indítás kulcs nélküli, jár hozzá GPS nyomkövető és egy-egy fedélzeti kamera előre és hátra is. A féket a Brembótól veszik, az abroncsokat pedig a Pirellitől. Tavaly még úgy szólt az ígéret, hogy idén májusban válik elérhetővé az RQi, jelenleg az idei első negyedévre ígérik, hogy megérkezik Európába.