Új kisköbcentis platformon dolgozik a Honda

2024.02.07. 12:13

Nem szokatlan a járműiparban, hogy a gyártók egymás piacait igyekeznek dézsmálni. Ezt csinálja most például a Kawasaki, akik a Honda Rebel 500 vásárlóit igyekeznek magukhoz csábítani az Eliminator 500-zal; az meg gyakorlatilag már elkoptatott frázis, hogy az adventure szegmens majd minden szereplője a GS BMW-k sütis tálcájáról próbál markolni. A Honda nem először célozza az indiai szereplőket, de az azért mégiscsak érdekes, hogy ezúttal konkrétan a Royal Enfield koncepcióját ültetik át magukhoz.

A német Motorrad magazin olyan Honda tervrajzokra hívta fel a figyelmet, amikbe nem nehéz belelátni az indiai gyártó receptjét. Nem is csak egy új motor, egy új platform készül, amivel az adventure és a scrambler szegmenst fogják megcélozni, méghozzá pontosan úgy, ahogy azt a Royal Enfield teszi a Himalayannal és a Scram 411-gyel.

A motorblokk ismerős elem, de nem az európai piacon. A CB350 RS egyhengeres, 21 lóerős, 29 newtonmétert leadó blokkja köré álmodtak hosszú lábakon álló motorokat, pontosan ugyanúgy párban, adventure és scrambler kivitelben, mint ahogyan a Himalayannal és a Scram 411-gyel teszi azt a Royal Enfield. Számunkra ez persze akkor lesz érdekes, ha a Honda az Európa számára is készít majd a párosból, és nem ragadnak meg vele az ázsiai piacon, mint a CB350-nel.