Megvették a Morbidelli nevet az MBP-nek

2024.04.24. 10:51

Újabb olasz márkanévvel bővül az európai színtéren is jelenlévő, legnagyobb kínai motorgyártó család. Így a hetvenes évek motoros sportvilágában szépen csengő Morbidelli névvel a hazai kínálatban is találkozni fogunk, méghozzá záros határidőn belül.

A nagy visszatérő márkát – ma már így kell mondjuk – természetesen nem lánglelkű olasz vállalkozók állítják talpra, hanem a távol-keleti tőkeinjekció rántja vissza a köztudatba. Konkrétabban a Keeway Csoport, tehát tágabb értelemben a Qianjiang Motorcycle, azon túl pedig a Geely gigakonszern.

Morbidelli

A 2022 vége óta tartó vásárlási folyamat végén egy szintén abban az évben bemutatkozó márkát, az MBP-t (aminek a megfejtése Moto Bologna Passione) nevezik át Morbidelli MBP-re. Az épülő brand legnagyobb port kavaró motorja eddig az idén bemutatkozó, 997 köbcentis, C1002V powercruisere, amin túl még egy 500 köbcentis, belépőszintű csupaszmotort kínálnak.

A cruiser szegmens mellett a mai motoros világ legnépszerűbb területén, a túraendurók területén is zajlik a fejlesztés. 2022-ben az MBP egy túraenduró prototípussal, a T1002V-vel mutatkozott be az EICMA kiállításon. Várható, hogy a Morbidelli nevet ezen a modellen keresztül szivárogtatják majd be a motoros piacra.