Új ezres Kawasaki túraenduró a láthatáron

2024.08.23. 08:17

A német Motorradnál landoló információk szerint hamarosan érkezik a Kawasaki nagyobbik túraendurójának új változata. Az ezres Versys különleges darab. 2012-ben, a típus első változatának első megjelenésének idejében még egyáltalán nem volt magától értetődő, hogy valaki az üvöltő sornégyest egyenes, túraendurós üléspozícióval és terebélyes felépítménnyel kombinálja. Az idő azóta egy kicsit már megrágta a Z1000 blokk köré épített zöld monstrumot, akkor is, ha még mindig egy nagyon jó, élvezetes és megbízható motor, pláne az elektromosan állítható futóművű SE változat.

A németek információ szerint az Ausztrál típusengedélyeztetési dokumentációkból derül ki, hogy érkezik az új változat, és nem csak egy mérsékelten érdekes ráncfelvarrásra lehet számítani. Az engedélyezés során KLZ1100B modellként hivatkoznak rá, azt pedig, hogy ez a nagyobbik Versys, onnan lehet következtetni, hogy elődjének a típusjele KLZ1000B.

Ez alapján arra lehet következtetni, hogy a blokk névleges hengerűrtartalmával a valódi is a több felé változik. Ennek egyrészt az lehet az oka, hogy a környezetvédelmi előírásokat a motoripar több köbcentivel jelenleg könnyebben teljesíti a teljesítmény romlása nélkül. Másrészt a versenytársakhoz képest szolidnak tűnő 120 lóerős teljesítményt valamivel feljebb pöckölik.