Jönnek az új háromhengeres MV Agusta nakedek a KTM felügyelete alatt

2024.08.27. 08:37

Miután idén márciusban 50,1 százalékos részesedést szerzett a KTM-et, Husqvarnát és Gas Gas-t jegyző Pierer Mobility a legextravagánsabb olasz motorgyártó márkában, az MV Agustában, érdekes kérdéssé vált, hogy vajon milyen irányba viszik a fejlesztéseket, milyen modelleket tartanak meg és fejlesztenek, esetleg mik azok, amiknek búcsút intenek. Utóbbiról egyelőre nem esett szó, előbbire az olasz Motociclismónak egy interjú keretében adott részleges választ Hubert Trunkenpolz, a márka új vezérigazgatója.

MV-Brutale-800-RR-01

Trunkenpolz arra a kérdésre, hogy mi lesz az Agusta következő dobása, azt a választ adta, hogy egyelőre nincs eldöntve, de az már egészen biztos, hogy egy új háromhengeres motorblokkal a Brutale vagy a Dragster modellhez nyúlnak hozzá.

Mivel mindkét modellben él jelenleg a 798 köbcentis háromhengeres (112 és 140 lóerős változatban), ezért ezzel igazán nem vagyunk közelebb. Nem túl magabiztosan következtetni ezen a ponton legfeljebb abból lehet, hogy Trunkenpolz az interjú egy pontják méltatja a Brutale modelleket, és az Agusta egyik legfontosabb termékének nevezi.

A jövőről egyelőre elnagyolt képet festett. Novemberben egészen biztosan kint lesznek az EICMA-n, ami miatt személy szerint kétkedve fogadom, hogy még tényleg nem döntöttek a Dragster és a Brutale között. A következő nagy projektjük pedig az F3 alapú Superveloce lesz.