Tizenegy néző sérült meg a motorversenyen

2013.06.07. 16:06

Testközelből először éltem át hasonló méretű balesetet motorversenyen. Rossz volt.

Épphogy megkezdődött az idei Tourist Trophy utolsó versenye, a főeseménynek számító Senior TT, elindultam a Bray Hill aljába. Futólépésben előztem a hátsó utcákban lefelé áramló tömeget, amikor éktelen szirénázásra lettem figyelmes. Jött egy mentő- és két rendőrautó. Mire megérkeztem a domb aljába, ellepték a rendőrök és mentősök az utat.

A Kawasakival induló újonc, Jonathan Howarth elveszítette uralmát motorja felett és óriási bukott a meredek lejtőn. Percekkel a baleset után érkeztem, csak a szemtanúk alapján tudom elmesélni mi történt. Röviddel a domb aljába történő leérkezés előtt az út bal oldalán haladt és felkészült a domb aljában található enyhe jobbosra, amikor elment a motor eleje. A versenyző leesett a gépről és lecsúszott a Bray Hill aljába, nem ütközött semminek és saját lábán szállt be a mentőautóba. A nézők viszont nem voltak ennyire szerencsések.

Miután Howarth leesett a motorról, az kitört jobbra, és az alkalmi pódium mellett álló nézőkbe csapódott. Az első kerék is lerepült, betörte a szemközti – az út bal oldalán található – saroképület egyik ablakát, hogy végül a kertben landoljon. A rendőrség tájékoztatása szerint tizenegy sérült nézőt szállítottak kórházba, de senki nincs életveszélyben. Többnyire végtagsérüléseket, és egy könnyebb fejsérülést állapítottak meg a mentők.