Magyarországon mindent ellopnak?

2012.01.26. 14:31

Alig érheti nagyobb csapás az embert, mint ha ellopják imádott motorkerékpárját. A helyzet sokkal súlyosabb, ha egy gondosan átépített, minden porcikájában egyedi, ezért méregdrága különlegességnek vész nyoma.

A Red Baronnál dolgozó Ken tegnap üzent szerkesztőségünknek. Azt írja, a múlt hétvégén elvitték Japánból behozott Honda Monkey-ját. A szörnyű csapást csak tetézi, hogy a japán srác többszázezer forintot költött eddig az amúgy is nagyon értékes törpemotorra, így azt aligha pótolhatja egy másik széria állapotú példánnyal. A rendőrségi feljelentést természetesen idejében megtette Ken, de úgy gondolta, biztosan több esélye van megtalálni hobbijárművét, ha olvasóinkhoz fordul.

A levélhez csatolt képeken közel gyári állapotban látható a motor, amelyet azóta gazdája teljesen átépített. Az ellopott Monkey elöl tárcsafékes, hátul az eredetinél hosszabb és vastagabb, sárga színű teleszkópjai vannak, ezek alumínium lengővillához csatlakoznak. A motorblokkot is alaposan átalakította az apró Honda gazdája.

A fekvőhengeres motoron Takegawa henger és hengerfej található amelyhez Mikuni VM26 típusú karburátor csatlakozik, a szívósor elejére pedig Daytona sportlégszűrőt szerelt. A Monkey visszapillantó tükrei négyszögletesek, Ken motorján sportkipufogó, az eredetinél hosszabb, piros burkolatú gázbovden, feketére festett csomagtartó, illetve 8-as Michelin abroncsok is vannak és szintén kiemeli a szűkös hazai állományból, hogy kormányát a jobb oldalon fixen rögzítették, így csupán a bal oldalon csukható be.

Az ellopott Monkey vázszáma z50j-2209588, motorszám nincs.

Aki a leírás alapján ráismert a különleges gépre, esetleg eladásra kínáltak neki hasonlót, vagy akár apróhirdetésben látta, írjon nekünk levelet, vagy hívja fel a Red Baron törökbálinti üzletét a 06-23-418-350 telefonszámon. A jelszó mindkét esetben ennyi: Ken motorja.

Segítsünk a pórul járt Monkey-tulajdonosnak!