A Nepperűző kivágta a biztosítékot

2015.09.09. 10:04 Módosítva: 2015.09.09. 10:04

Feladó Keeway Magyarország

Címzett Totalbike

Tárgy Helyreigazítás

Kedves Totalbike szerkesztőség!

Úgy gondoljuk, a 2015.08-12-én megjelent „Melyik márkától kell félnem?” című cikketekben az olvasói kérdésre adott válaszotokban számunkra elfogadhatatlan módon, valótlan tény, illetve valós tény hamis színben került feltüntetésre. Ezzel üzleti jó hírnevünk jelentősen sérült. Sajnáljuk, hogy véleményalkotásotokat nem előzte meg kellő körültekintés a témában. Idézve az olvasói levélre adott válaszotokból úgy fogalmaztatok, hogy „A Keeway viszont a tapasztalataim alapján durva minőségi szórással dolgozik – van úgy, hogy komplett szállítmány robogót először szervizbe kellett vinni, és csak utána lehetett eladni bárkinek, igaz, azok jellemzően a legolcsóbb ötvenesek voltak.”


Állításotokat határozottan cáfoljuk és visszautasítjuk. A márka történetében ilyen, vagy ehhez hasonló eset nem történt. A gyártósorról közvetlenül lekerülő termékeink szigorú minőségbiztosítási vizsgálaton mennek keresztül. A gyárból csak megfelelő minősítéssel kerülhetnek ki a járműveink. Motorjaink gyártósoron történő összeszerelése során utólag visszaellenőrizhető módon korszerű, részletes nyilvántartás készül arról, hogy az adott alvázszámú jármű:
1. mikor, melyik gyártósoron készült (percre pontosan)

2. kik végezték a munkát az egyes összeszerelési fázisokban

3. melyik beszállítótól származó alkatrészeket szereltek be


Fentiekből, valamint nemzetközi és belföldi logisztikai folyamatunkból, importőri létszámunkból adódóan eladás előtti minőségi problémából fakadó importőri szervizmunkát soha nem végzünk/végeztünk motorjainkon.

A gyárból érkező motorok konténerben, hajón futnak be Koperbe (Szlovéniába), ahonnan vámkezelést követően közvetlenül logisztikai partnercégünk biatorbágyi raktárába kerülnek. Itt történik a motorok tárolása. Járműveink a későbbiekben pedig ebből a raktárból kerülnek közvetlenül az Európai partnereinkhez, illetve a belföldi márkakereskedőkhöz. Márkakereskedőink motor rendelését az említett külső logisztikai partnerünkön keresztül végezzük. Azaz külső, tőlünk független raktárban történik a motorok raktározása és ugyanezen partnerünkön keresztül történik a szállítmányozás. Ebből adódóan járműveink zömével fizikailag nem is találkozunk közvetlenül.


Márkakereskedőink a dobozolt motorok kicsomagolása után egy kötelező ellenőrzést hajtanak végre a jótállási füzetben megtalálható ellenőrző lista alapján. Ez után próbafutás történik, majd egy újabb ellenőrzés, csak ez után kerülhet a vevőhöz az ellenőrzött jármű.


Eltökélt célunk a  kínai termékek iránti oly jellemző előítélet megváltoztatása. Attól, mert egy termék Kínában készült, nem feltétlenül rossz minőségű. Ott gyártják szinte az összes általunk használt okostelefont, így pl. az iPhone-t is. Nem szabad elfelejteni, hogy a Volvo, vagy a Lenovo is kínai tulajdonban van. Ma már az összes nagy motormárkának van kínai gyártású modell a kínálatában, bár ebből senki nem csinál reklámot.


Összességében mi ár/érték arányban vagyunk jók. Motorjainkra, robogóinkra 2 év garanciát biztosítunk. Nálunk egy középkategóriás kerékpár áráért tartós, megbízható robogót/motort lehet kapni.


Üdvözlettel,

Dorogi Gábor

Keeway, értékesítési vezető

Kedves Gábor, kedves Keeway!

A Nepperűző sem tevédhetetlen, a fenti érvelés tükrében úgy tűnik, hogy hibásak voltak az információi. A félreértést sajnáljuk!

Üdv:
Zomborácz Iván