2012 az MZ éve lesz

2011.01.05. 16:09

Amint arról korábban beszámoltunk, az MZ a sportpályák és az elektromos robogók felől próbált visszatérni a köztudatba. A korábban GP-ben versenyző Ralf Waldmann és Martin Wimmer Zschopau-Hohndorfban kezdte meg a nem csak Közép-Európában legendás márka feltámasztását.

A legfrissebb hírek szerint Waldmann kiszállt a projektből, ám ez nem jelenti a munka megszakadását. Helmut Lichtenberg, a cég technikai vezetője elmondta, hogy a fejlesztés nem állt meg, minden erejükkel dolgoznak egy új endurócsalád első, 125-ös tagján, amivel szeretnének már a 2012-es Hatnaposon és az EB-n is bemutatkozni.

A kis négyütemű már majdnem kész, egyelőre a tesztelés és a tömeg csökkentése a cél – a mostani 104 kilóról szeretnének 99-re lemenni. A térhálós vázba ismeretlen, ázsiai alapú, ám saját mérnökeik által tökéletesített négyütemű került, amelyből az első körben 50 darabot készítenek.

Lichtenberg szerint már a 450-es Rotax motorral szerelt enduró is készül. Nem gondolkodnak óriási tömegtermelésben, inkább kisszériás, minőségi termékek előállítása a cél. Jelenleg 31 embert áll alkalmazásban, de bíznak benne, hogy a sikerek lehetővé teszik a bővítést. 12 munkás felvételét tervezik – a tucatnyi helyre már most 300-an jelentkeztek, zömük régi MZ-s kolléga.

A képek forrása: Kurve Magazin