Kémfotón a KTM 790 Adventure

2017.02.09. 16:55

A KTM a 1290 és 1090 köbcentis túraendurói mellé kisebb modellekkel is készül. A 390 Adventure mellett már régóta hallani egy 800 köbcenti körüli modellről. Nem nehéz kitalálni, hogy a 790 Duke-kal lesz rokon.

Ennek megfelelően a kémfotón is látható motorba egy soros kéthengerest építettek, a körítés pedig kimondottan sportendurós. Elöl 21-es, hátul 18-as kerék látható bütykös gumikkal, a hasmagasság és a WP telók rugóútjai is jelzik, hogy nem csak aszfaltos túrákra szánják.

A lengővilla nagyon hasonlít arra, amit a 690 Duke-ba is szerelnek, de valószínűleg hosszabb annál. Ezen felül számíthatunk a KTM aktuális legfejlettebb elektronikáira, például az oldalcsúszást és dőlésszöget is figyelembe vevő kipörgésgátlóra, üzemmódkapcsolóra és kanyar-ABS-re.

A kémfotón látható prototípus még erősen félkész állapotban van, az eleje egyértelműen csak odadobált műanyagokból áll, a hátulja viszont már nagyjából késznek tűnik.

Azt már tudni, hogy a 790 Duke a kis, 125-ös, 200-as és 390-es típusokhoz hasonlóan Indiában fog készülni, és ebből arra következtethetünk, hogy a 790 Adventure gyártását sem hozzák majd át Európába.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.