Olcsó kínait vagy drágább kínait?

2013.07.02. 15:38

Tisztelt Uram,

a motoromat már megvettem tavasszal, nem volt egyszerű a választás, de végül is egy KLE500-as Kawasakit vettem, amihez kaptam a feleségemtől kabátot, ami eddig jó volt, de most nagyon meleg.

Érdemes venni valami olcsó nyári kabátot, amellyel a meleg hónapokban sem főlök meg munkába menet? Nem vagyok már olyan fiatal, hogy mindenáron előre menjek a sorok között, így nem okvetlen hűt annyit a menetszél.

Valahogy én úgy képzelem, hogy ezek az olcsó, gondolom kínai kabátok nem védenek annyit, hisz a protektorok is kisebbek. Mi a jó megoldás, szabad ilyet venni?

Üdvözlettel Debrecenből

János

Kedves János,

egy időben én is hasonló gonddal küszködtem, a normál kabátom, akárhogy is nyitogattam rajta a szellőzőket, túl melegnek bizonyult. A végén azt a módszert próbáltam ki, amit egy futárnál láttam: endurós páncélt vettem, amely elöl cipzárral záródik, végig hálós, de alkar-, könyök-, váll- és gerincvédő van rajta. Az alsó részén vesekötő gumis szíjpánt található.

Ha nagyon meleg van, csak ez van rajtam, fölé endurós inget húzok. Hogy a csípősebb reggelek se okozzanak gondot, van egy olcsó, nagyjából 10 ezer forintos valóban kínai dzsekim, amit úgy vettem, hogy a boltban kivettem belőle az összes szörnyen gagyi protektort, majd az endurós mellényre húztam fel. Egy számmal nagyobb, mint amúgy kellene, de így pont jó – azóta is azt használom, hisz ha nincs rá szükség, elfér akár a tanktáskában is, hisz protektorok nélkül könnyen összehajtható.

Ez a megoldás árban sem rossz, hiszen egy jó „páncéling” már 25 ezerért kapható. Mivel ez maximális védelmet nyújt, sokkal jobbat, mint egy átlagos kabát, abból már nem érdemes annyira drágát venni, inkább csak a szellőzésre kell figyelni. Meg hát amúgy is minden Kínában, ami bőr, nagyrészt Pakisztánban és Indiában készül – csak a megfizethetetlenül drága márkák egyes darabjai készülnek nálunk, Európában.

Üdvözlettel:

A Nepperűző