Jön a mentős, motorral

2012.04.26. 10:16

Májusban újra szolgálatba állnak a motorkerékpáros és robogós mentők - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerdán az MTI-vel. Győrfi Pál kifejtette: a motoros, robogós mentés feltételei 2012-ben is biztosítottak Magyarországon.

Az Országos Mentőszolgálat május elsejétől az ország négy pontján mentő-motorkerékpárt, a fővárosban pedig a Főnix Mentőrobogós Szolgálat közreműködésével egy-egy robogót állít szolgálatba, hogy azok a nyári időszakban segítsék az életmentő ellátást. Ezek riasztását a 104-es segélyhívások alapján a mentőszolgálat mentésirányító központjai végzik.

A szóvivő kiemelte, hogy a kétkerekű sürgősségi ellátó járművek is minden szükséges felszereléssel rendelkeznek. Hozzátette: tavaly a motorkerékpáros mentőket több mint 1300 esethez, a többi között rosszullétekhez, balesetekhez, gyermekmentésekhez riasztották, de azok számos újraélesztésben is segédkeztek.

Kapcsolódó anyagok:

A magyar államnak nem kellenek a mentőmotorok?

Ismerkedős táska a Harley-n

Értünk tanulnak a mentőmotorosok

A mentőmotor bevált, lesz több is

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.