Három új olcsó Honda jön egyszerre

2012.11.12. 16:36

Egyszerre három új modellt mutat be a Honda a milanói EICMA kiállításon, ugyanazzal a blokkal. Az 500-as kéthengeres köré épített gépek egyértelműen a praktikumot kedvelő motorosokat célozzák.

Hármuk közül a CBR500R tűnik szemre a legsportosabbnak, de a látszat csal: a meztelen változat, a CB500F csavarra megegyezik vele, csak az idomzatot szaggatták le róla. A CB500X már endúrósabb, hosszabb első teleszkópot és magasabb ülést kapott, de a soros kéthengeres ebben is ugyanaz.

Az új 500-as 54 lóerőt tud, az együtt mozgó dugattyúk okozta vibrációt kiegyenlítő tengellyel kompenzálják. A három új típusból készítenek, csökkentett teljesítményű, 47 lóerős változatot is, amely megfelel a jövőre nálunk is megjelenő A2 jogosítványban szereplő korlátozásnak. Az első teleszkópok 41 milliméteresek, előre egy 320 milliméteres, látványosan fogazott féktárcsát, hátra pedig egy 240 milliméteres tárcsát kaptak az új CB-k; mindháromhoz rendelhető ABS. A motorok súlya 190-200 kilóval könnyűnek nem mondható, de legalább méretes, 15-17 liter közötti tankot szereltek rájuk. Ezzel feltehetően tekintélyes hatótávot lehet elérni a takarékosnak ígérkező kis blokkal.

Az új 700-asokhoz hasonló filozófiájú, egyszerű, józan motorok áráról egyelőre csak annyit tudni, hogy az USA-ban 6000 dollárért, vagyis mintegy 1,3 millió forintért árulják. Ha ennyiért nem is kapjuk majd meg őket, de sokkal 1,5 fölé nem kúszhat az áruk nálunk sem, amennyiben az NC700S mellett labdába szeretnének rúgni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.