Szellemet idéz az Indian

2013.07.14. 06:32

Miután az Indian a Polaris tulajdonába került, felgyorsultak a fejlesztések, és az amerikai márka hetven év után mutatott be új motorblokkot. Az 1819 köbcentis, V2-es Thunderstroke 111-et kapja majd meg az új Chief is, melyet ugyan májusban már megvillantottak, de a hivatalos bemutatásra augusztusig várni kell.

Az új blokk köré addig is egy egyedi gépet építettek az amerikaiak – a Jeb Scolman által tervezett szivarformájú versenygép a legendás Burt Munro emlékét idézi. A Spirit of Munro (Munro Szelleme) névre keresztelt motor márciusban készült el, most pedig az Indian saját rövidfilmjében tűnik fel.

Burt Munro történetét már korábban is filmre vitték, a világ leggyorsabb Indianje pedig most ismét megelevenedett. Az új-zélandi Munro 1926 és 1961 között sikertelenül próbálkozott rekorddöntéssel a bonneville-i sós síkságon, 1962-ben azonban kitartása meghozta eredményét. Utolsó sebességrekordját 68 éves korában, 1967-ben állította fel az 1000 köbcenti alatti motorok kategóriájában – Indian Scout motorja akkor már 47 éves volt. 1978-as halála után közel harminc évvel, 2006-ban az Amerikai Motoros Szövetség, az AMA beválasztotta a Hírességek Csarnokába.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.