Jövőt mutat a Yamaha

2014.03.19. 10:51

Futurisztikus videóval próbálja fenntartani az érdeklődést a közeljövőben érkező két modellje iránt a Yamaha. A japán gyártó internetes felületén egy új aloldalt is indított, melyen a 15 másodperces kisfilm mellett egy visszaszámlálót találunk.

A gyors, dinamikus vágással készült videóban először a tavalyi, milánói EICMA motorkiállításon bemutatott Tricity jelenik meg. A Yamaha egyébként viszonylag későn készítette el saját háromkerekű robogóját, a Piaggio például már évekkel ezelőtt előrukkolt az MP3-mal. A japánok a nagyvárosi dugók lehetséges ellenszereként próbálják eladni a Tricityt, mely várhatóan 1,5 millió forint körüli áron kerül majd a kereskedésekbe.

A rövidfilm végén egy sportmotort is láthatunk. Ebből a műfajból jelenleg az R25-ként emlegetett negyedliteres gép van a Yamaha tarsolyában. Erről túl sokat még nem tudni, annyi viszont biztosnak tűnik, hogy kéthengeres, 249 köbcentis blokkot kap, és az ígéretek szerint kezes, és viszonylag erős is lesz. Külsejét alapvetően az M1-es MotoGP versenygéphez próbálták igazítani, a koncepcióhoz képest azonban kicsit változtattak a burkolatokon, a dupla első fényszóró pedig az R6-ost idézi. A modell egyes piacokon R3 néven szerepelhet majd a kínálatban.

A weboldalon megjelenő számláló alapján a jövő hétre várhatjuk az új modellekkel kapcsolatos bejelentést. A Tricity esetében ez többnyire időszerűnek mondható, az R25-ről viszont korábban azt lehetett hallani, hogy csak 2015-ben kerül gyártásba.