A szörnyeteg újra lecsap

2014.05.30. 06:26

A Ducati tavaly ősszel, a milánói motorszalonon mutatta be a Monster sorozat legújabb tagját, a Monster 1200-at. Nem kellett azonban túl sokat várni a modellcsalád következő darabjára: hivatalosan is leleplezték a Monster 821-et.

Ebben ugyanaz a Testastretta blokk dolgozik, amelyet már a Hyperstrada és a Hypermotard típusokból megismerhettünk. A 821 köbcentiből ezúttal 114 lóerős csúcsteljesítményt és 89 newtonméteres csúcsnyomatékot sajtoltak ki. A váz és a kipufogó hasonló az 1200-as Monsteréhez, utóbbi éppúgy két jobb oldali dobban végződik, mint a nagyobb modell esetében. Különbséget találunk azonban a hátsó futóműben, ahol nem egy-, hanem kétkaros lengővillát alkalmaztak.

A Monster 821 ride-by-wire gázmarkolatot is kapott, mely három különböző vezetési módot tesz lehetővé. A blokkolásgátló három fokozatban kapcsolható, míg a kipörgésgátló nyolc állítási lehetőséget is kínál ahhoz, hogy mindenki megtalálhassa a neki legkedvezőbbet. További különbséget jelent az ezerkettes Monsterhez képest a motor súlya is: 179 kilogrammjával épp csak két kilóval könnyebb a nagyobb köbcentis kivitelnél - teljesítményben azonban érezhetőbb a különbség.

A kereskedésekben idén júliustól lesz majd elérhető a 821-es Monster. Egyes országokban 25 és 35 kilowattos teljesítménnyel (34, illetve 47 lóerő) is kínálják majd, hogy beférjenek bizonyos jogosítványkategóriákba. A színválasztékot pedig a vörös, fehér és fekete alkotják. Ami az árakat illeti, egyelőre csak az egyesült államokbeli adatok ismertek. A tengerentúlon 10995 és 11495 dollár közötti árcédulák kerülnek majd a gépekre - ez forintba átszámolva 2,4-2,6 milliót jelent.