Orosz műalkotás, vagy egyszerű koppintás?

2014.12.11. 08:34

A svéd Koenigsegg márkáról a legtöbbeknek brutális erejű szupersportautók ugranak be. Az orosz Burov Art viszont úgy gondolta, az északiak akár motorkerékpárokat is gyárthatnának – ezt az elképzelését pedig egy saját tanulmánnyal is alátámasztotta.

A végeredmény nem is lett olyan rossz: egy letisztult, sportos gép benyomását kelti a koncepció. Ha viszont jobban megnézzük a burkolatokat, azok kialakítását, vagy éppen a kettős hátsó rugóstagot, akkor könnyen eszünkbe juthat a Lotus C-01-ese, amely sokban hasonlít Burov munkájára. Sőt, egyesek a kanadai Lito Sorát látják bele az orosz Koenigseggbe.

Az persze elég valószínűtlen, hogy a tanulmány valaha is megvalósuljon – főleg úgy, hogy a motorgyártás nem illeszkedik a Koenigsegg profiljába. Igaz, egy izmosabb blokkal és szénszálas burkolatokkal nem állna nagyon távol a márka arculatától, kérdés, hogy a piac hogyan fogadná.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.