Kézzel festett tankok a BMW-re

2015.04.18. 16:01

Az R nineT sajátos helyet foglal el a BMW modellpalettáján. Minden bizonnyal soha nem lesz olyan népszerű, mint az R 1200 GS, de jubileumi típusként meg kellett adni a módját. Így nemcsak a bemutató volt nagy felhajtás, de a testreszabhatóság, mint vezérfonal köré egy komoly versenyt is szerveztek. Most pedig az elérhető alkatrészek száma bővül.

Persze őrületesen nagy újításra nem kell gondolni: két alumínium üzemanyagtartállyal toldották meg a variációs lehetőségeket. Ezek kézzel festett darabok, amelyeknek az adja a különlegességét, hogy a hegesztési varratokat jól láthatónak hagyták meg. Igaz, az egyik változaton azért kicsit finomították is azokat.

A festést és a varratot leszámítva egyébként mindenben – formában, kapacitásban és súlyban is – megegyezik a szériaváltozattal. Egyszerre 18 liter benzin befogadására képes, tartalékként három litert biztosít. Ez a gyári fogyasztási adatokkal (4,5-5,8 liter száz kilométerenként) kalkulálva mintegy 350 kilométer megtételére elegendő vegyes üzemben.

Ezek az extrák persze egyáltalán nem számítanak olcsónak: míg az R nineT magyarországi alapára 4,8 millió forint körüli, addig a durvább hegesztésekkel ellátott tankért 1695, a finomabb varratokkal ellátottért pedig 1795 eurót kell fizetni – ezek forintba átszámolva bőven félmillió feletti számok.