Megvan a Ducati 899 Panigale utódja

2015.09.29. 16:01

Reggel már beszámoltunk az új 939-es Ducati Hypermotardokról, ám a californiai légminőséggel foglalkozó ügynökséghez küldött dokumentumokból egy másik új modellről is kiderül ez-az, mégpedig a Ducati 899 Panigale utódjáról.

A Ducati 899 Panigale vázlata
A Ducati 899 Panigale vázlata

A Ducati mérnökei növelték a kis Panigale lökettérfogatát, 2016-tól 955 köbcentivel érkezik a 959 névre keresztelt új modell, ráadásul teljesíti az Euro4-es emissziós normákat.

A további részletekre sajnos még várni kell, legkésőbb a novemberben, a milánói kiállításon minden kiderül - cserébe viszont most már nagyjából tisztán látni, hogy mi lesz a beígért kilenc új modell. Egyszer ugye ott volt a Monster 1200 R, az új Diavel Carbon, a három Hypermotard, most lebukott a 959 Panigale, a maradék három pedig még kevésnek is tűnik, hiszen várható még új, nagyobb lökettérfogatú Scrambler, illetve annak több változata, illetve hallottunk még pletykákat szíjhajtású Diavel Customról és a változó szelepvezérlésű Multistrada Pikes Peak kiadásáról.

Ezzel együtt a Ducati elkezdett egy erős kampányt, amiben a fekete színt tolják. Nehéz megmondani, hogy ezzel mit készítenek elő - a megoldást talán egyik korábbi nyilatkozatukban kell keresni. Még a kilenc új modell bejelentésénél hangzott el, hogy egy teljesen új szegmbensbe készülnek belépni. Ez akár igaz lehet a Diavel Customra, amivel főleg az amerikai piacon tarolhatnának, de az sem elképzelhetetlen, hogy egészen másról van szó - például van olyan teória is, hogy ruházati márkát indítanak, és ez annak a bevezető kampánya.