Ducati Panigale ST? ANYÁM!!!

2015.10.27. 11:02

A Ducati ugye kilenc új modellt ígért az idei EICMA-ra, amiből már ez-az kiderült. Tudjuk például, hogy milyen lesz a Monster 1200 R, a kiszivárgott, hogy a 899 Panigalét leváltja a 959 Panigale, biztosak lehetünk a Hypermotard 739-ben, jön két új Scrambler - az egyik vélhetően 400 köbcentivel - de lesz Diavel update, illetve futottak pletykák Multistrada speciális kivitelekről is.

Például olvastam olyat, hogy lenne igény offroad-orientált kivitelre, ami a BMW GS-enk pörkölhetne oda, esetleg egy hosszú és nagyon gyors túrákra jobban kihegyezett példány, ami inkább a KTM 1290 Super Duke GT ellenfele lenne.

Erre egy újabb pletyka bukkant fel egy sport-túra motorról, mégpedig egy 200 lóerős Panigle ST képében - mellette szól, hogy ezt a blokkot a 1299 Panigale óta már semmibe sem szerelik - a 1199 R részleteiben azért más - ez nagyon ésszerű döntésnek tűnik, hiszen a darabszám növelésével felpörgetnék a megtérülési rátát. Ráadásul a Ducatinál korábban is bevett szokás volt a kifutott superbike-ok blokkját új modellekhez felhasználni.

Ettől függetlenül semmi jel nem utal arra, hogy 2016-ra előrukkolnának egy ilyen sport-túra motorral, de a későbbiekben bármi lehet.