300 köbcentis GS-t tervez a BMW

2016.04.20. 14:46

Amikor leleplezte a BMW a G310R-t, már lehetett tudni, hogy a 313 köbcentis platformra más modelleket is fel fognak húzni. A legújabb hírek szerint már dolgoznak a kis köbcentis kalandmotoron.

Az angliai BMW Motorrad igazgatója, Phil Horton megerősítetet a hírt, hogy a G310GS 2017-ben fog bemutatkozni. Még időben, két konkurens, a KTM és a Honda is rajta van ezen a vonalon.

Egyébként pont a KTM volt az, aki prémiumgyártóként először belevágott a kis lökettérfogatú gépek gyártásába - a Duke 125, 200 és 390 modellek, illetve a Bajaj-dzsal való összebútorozás a legnagyobb európai gyártóvá tették.

A BMW legkelendőbb típusai világszerte a GS modellek, vagyis az R 1200 GS és R 1200 GS Adventure, amik már rutinszerűen nyerik az összehasonlító teszteket, népszerűségük folyamatosan nő, így jó döntés lehet a főbb jegyeiket egy kisebb modellre ráhúzni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.