A leggyorsabb pilóta Suzukival áll rajthoz a Man TT-n

2017.02.22. 10:59

Michael Dunlop bár kibírhatatlan, kellemetlen alak, a Man TT egyik legnagyobb ásza, nyolc év alatt tizenháromszor állt a dobogó tetején, valamint jelenleg ő tartja a körrekordot.

Dunlop 2016-ban
Dunlop 2016-ban

Idén aláírt a Suzukival, és az új GSX-R1000R superbike-kal fog rajthoz állni a három legfontosabb közúti versenyen, a North West 200-on, Man TT-n és az Ulster GP-n. Dunlop csapata egyébként nem változik, Superbike kategóriában továbbra is a Hawk Racinggel dolgozik együtt, miközben a Yoshimura teljes gyári támogatását is élvezi. Stock1000-ben viszont az MD Racing készíti fel a motorját, míg supersportban még nem született megállapodás.

2017-Suzuki-GSX-R1000-12

Nem ez az első alkalom, hogy Dunlop egy teljesen új modellnek ad esélyt, korábban többször tett már így, még ha eleinte vegyes eredményekkel is. Például ő volt az egyik első, aki a BMW S 1000 RR-t választotta TT-re, illetve 2015-ben elsőként döntött a Yamaha YZF-R1 mellett. Ez utóbbi nem sült el túl jól, az utolsó utáni pillanatban mégis BMW-vel állt rajthoz.

2016 Isle of Man TT Superbike race 098[1]

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.