Közeledik a vég a Ducati 1299 Panigale számára

2017.06.20. 10:26

A Ducati hamarosan bemutatja a V4-es sportmotorját, de előtte még vesznek egy utolsó utáni búcsút a 1299 Panigalétől. Amikor tavaly nyáron bemutatták aPanigale S Anniversariot, biztosak voltunk, hogy az az utolsó felvonás, erre most az olaszok bedobtak egy teaser videót és egy dátumot (július 7.).

Az egyelőre csak Final Editionként emlegetett típus piros-fehér corse fényezése a Superleggerát idézi, sőt, a kipufogó is hasonlónak tűnik - nem kizárt, hogy egy aluvázas és -lengővillás, de Superleggera blokkos változat lesz.

Érdekesség, hogy a bemutató dátuma egybeesik a Superbike világbajnokság laguna secai fordulójával - ez azért is szimbolikus, mert a Ducati éppen a Superbike miatt hagy fel az 1200-as V2-essel, és tér át az ezres V4-re, ugyanis az aktuális szabályrendszer a négyhengereseknek kedvez. Korábban, míg a WSBK olasz kézben volt, nem a MotoGP-t is rendező Dornánál, a kiírás a kéthengeres gépeket juttatta előnyhöz - akkor például a Honda tért át kéthengeres sportmotor gyártására, hogy fel tudja venni a harcot a Ducatikkal és Apriliákkal.

Bár várható, hogy novemberben az EICMA-n már látható lesz a négyhengeres modell, azt tudjuk, hogy 2018-ban még a Panigalékkal folytatják a versenyzést.