A segélyhívót kapnak a BMW túraendurói

2017.07.07. 14:29

A BMW nyilvánosságra hozta a 2018-as frissítések listáját, amiből a legérdekesebb, hogy a nemrég bemutatott vészhívó jövőre bekerül az R 1200 GS és R 1200 GS Adventure modellekbe. Ennek lényege, hogy motor szenzorainak adatait elemezve észleli, ha baleset történt, és automatikusan segítséget kér - mondjuk ha bekövetkezik egy esés a kiszakadó első futómű miatt, a mentők rögtön indulhatnak. 

GS fronton a másik újdonság a 6,5 collos színes, TFT műszerfal lesz, amelyhez csatlakoztatható lesz a telefonunk és a sisakba épített intercom. A GS Adventure extralistájára a kulcsnélküli indítás mellé felkerül az elektronikus futómű és a gyorsváltó továbbfejlesztett változata.

Apóság, de hangolnak a Dynamic Pro és az Enduro Pro menetprogramokon, extralistás tételként rendelhető lesz magasított rallye ülés, újak lesznek a ledes ködlámpák, illetve új színkombinációk kerülnek a kínálatba.

Az R 1200 RT is megkapja a segélyhívót, csiszolnak az alap-ABS beállításán és a kipörgésgátlón, valamint ennél is új színeket vezetnek be. Az R 1200 R és RS, az S 1000 XR és a robogók kizárólag új fényezésekkel gazdagodnak. Az RR-nél sem várható forradalom, az Euro4-es Akrapovic titánrendszer lesz csak új az extralistán.

A K 1600 GT, GTL és B felszereltségét 2018-tól új ledes ködfényszórókkal lehet fokozni, az F 700/800 vonalon pedig megintcsak új fényezésekre lehet számítani.