Újra lesz a KTM-nek lakossági endurója és szupermotója

2018.01.24. 17:47

Bár felmerült az opció, hogy nem lesz új KTM 690 Enduro és Supermoto, hogy ne csináljanak házon belüli konkurenciát a Husqvarna hasonló modelljeinek, de a legfrissebb hírek szerint már készülnek az utódok.

38121 Action 690 Enduro 5 1024

A blokk már az Euro4-es lenne, amelyet a harmadik generációs 690 Duke-ban mutattak be - tehát az Euro3-ashoz képest nagyobb furat, rövidebb löket, nagyobb, 73 lóerős teljesítmény, és ezerrel magasabb elérhető fordulatszám.

Hogy ne teljesen ugyanaz a csomag legyen, mint a Husqvarna, az új 690 Supermoto és Enduro kiegyensúlyozásán csiszolnak, illetve nagyobb lesz a kipufogódob. A vázhoz nem nyúlnak marad az, ami a Husqvarna 701-eseknél is bevált, a segédváz pedig továbbra is üzemanyagtankként is szolgál.

Az Enduro első futóműve az 500 EXC-F-hez hasonlóan 48 mm belsőcső-átmérőjű WP Xplor villa lesz, 300 mm rugóúttal - ez nyilván nem véletlen, a Husqvarna 701 Enduro WP 4CS villájának a hangolása nem sikerült. Az előző 690 Enduro csak 250 mm-t tudott rugóutat tudott, valószínűleg azért vállalták be a hosszabb futóművet, mert a túrás használatra ott lesz a 790 Adventure. Az SMC futóműve várhatóan változatlan marad.

Új lesz az első fényszóró is, a hagyományos izzókat ledek váltják fel. Várhatóan ősszel mutatják be, a forgalmazás pedig 2019-ben indul.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.