Háromszoros világbajnokkal erősít a Kawasaki az év legfontosabb versenyére

2018.03.26. 13:19

A suzukai nyolc órás verseny nagyon fontos a japán gyártók számára, a hazai pályán aratott győzelem sokszorosan számít. A Honda felállása még nem ismert, de nagyon komolyan készülnek, hogy oda tudjanak verni a Yamahának. A Kawasaki sem tétlenkedik, és egy olyan gyári csapatot raktak össze, amivel komoly esélyesként állnak fel a rajtrácsra.

A Kawasaki Ninja ZX-10RR alapból veszélyes fegyver, a Superbike világbajnokságon annyira nyomasztó volt a fölényük, hogy a szervezők szabálymódosításra kényszerültek, hogy ne legyen egyhangú a verseny - ezek a módosítások pedig látványosan a Kawasaki ellen szóltak, és kimondottan a Ducatit hozták helyzetbe. Tehát van egy többszörös Superbike-győztes versenymotor, amire a következő hármas fog felülni: Jonathan Rea, Leon Haslam és Kazuma Watanabe.

Jonathan Rea háromszoros superbike világbajnok, 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben magabiztosan húzta be a győzelmeket. Leon Haslam megjárta a MotoGP-t, a brit Superbike-ot és a Superbike VB-t, ráadásul egyaránt ismeri a versenymotort és a suzukai pályát.

Kazuma Watanabe japán versenyző, az ottani ezres bajnokságban megy, szintén Kawasakival, vagyis sem a motor, sem a pálya nem lesz idegen számára. Az idei nyolcórás különösen keménynek ígérkezik, minden gyártó nagy célokkal érkezik - a Yamaha behúzná zsinórban a negyedik győzelmet, a Honda visszaszerezné a régi koronáját, a Kawasaki világbajnoki háttérrel bizonyítaná, hogy hosszútávú versenyen is van keresnivalójuk, a Suzuki gyári csapata pedig csak simán minden idők legsikeresebb endurance alakulata.