A KTM teljesen rátelepedett a Tech3-ra

2018.05.10. 10:14 Módosítva: 2018.05.10. 10:14

A KTM a MotoGP legfiatalabb gyári csapata, a Tech3 pedig talán a legnagyobb múltú és legerősebb privát alakulata - ez utóbbi szinte összenőtt a Yamahával, de 2019-től elhagyják a japán gyártók, és KTM-re váltanak. De ez még semmi, hiszen a KTM gyári csapata le is igazolta a Tech3 zsenijét, a Moto2-es világbajnok Johann Zarcót - és a legfrisebb hírek szerint még jobban összenő a két csapat.

A Tech3-nál növekvő osztrák befolyás egyik jele, hogy a KTM aktuális Moto2-es csapatának egyik pilótája, Miguel Oliveira jövőre fellép MotoGP-be, egészen pontosan átveszi Zarco helyét a Tech3-nál, ezzel a fiatal portugál lesz az első, akik végigjárta a Red Bull tehetséggondozó programját, vagyis Moto3-től MotoGP-ig végiggyalogolta a ranglétrát. Oliveira csapattársa még nem biztos: a jelenlegi második Tech3 pilóta, Hafizh Syahrin eddig nem sokat mutatott - ha valahol várható tőle látványos menés, az a hazai pálya lesz Sepangban. Az ő helye elég bizonytalan, de azt nem tudni, hogy a Bradley Smith lép vissza gyári helyről a Tech3-hoz, vagy Oliveira aktuális csapattársa, Brad Binder lesz a Tech3 másik versenyzője.

A másik fejlemény KTM-Tech3 tengelyen, hogy Moto2-ben ejtik a saját vázukat, és a KTM alapjait fogják használni. Ennek nyilván kettős oka van: a fejlesztési költségek nem a Tech3-at terhelik, hiszen jövőre teljesen új konstrukcióra lesz szükség, hiszen a most futó Moto2-es Honda CBR600RR blokkok helyére Triumph háromhengeresek lesznek a bajnokságban. Másrészt a KTM jelenleg jobban szerepel a bajnokságban, tehát azonos technikát használva, de nagyobb tapasztalattal a Tech3 képes lesz felvenni a versenyt a Kalex-es gépekkel.