Elkészült az "új" Kawasaki ZX-6R

2018.10.12. 11:54

A Kawasaki Las Vegasban leplezte le tegnap az új Ninja ZX-6R-t. Mondjuk az új szót érdemes fenntartásokkal kezelni, hiszen a már kifutott 636-os Ninját reszelték be Euro4-nek megfelelőnek, illetve tettek rá új idomszettet, mely leginkább a Ninja 400-ra emlékeztet. A hatkilós Ninja egyébként csak az európai piacról tűnt el az elmúlt években, a világ többi részén megtartották a kínálatban.

A 2019-től újra kapható új ZX-6R egyszerre próbálja megfogni az utcai motorosokat és hobbipályázókat, az előbbiek kedvéért szereltek rá 12V-os aljazatot és üzemmódkapcsolót, az utóbbiaknak pedig csúszókuplunggal és gyorsváltóval (csak felfelé működő darab) kedveskednek.

A Showa Big Piston Fork első futómű minden paraméterében állítható, a műszerfali váltófény programozható, a lassításról Nissin monoblok fékek gondoskodnak, a tapadást pedig Bridgestone Battlax Hypersport S22 gumik adják - és az extralistáról további jóságok rendelhetők hozzá, mint például Öhlins kormánylengés-csillapító, tengelyvédők és színre fújt üléstakaró.

Az új ZX6-R-t az európai közönség először novemberben az EICMA-n nézheti meg élőben közelről.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.