Titkos prototípust indít a Ducati a Pikes Peak-en

2019.01.22. 14:43

Még van öt és fél nyugodt hónap a Pikes Peak felfutóig, de már megjelent a nevezési lista, amit figyelmesen olvasva feltűnt pár érdekesség. 

Például gyanítható, hogy a Ducati előáll egy új Streetfighter modellel, amelyben akár a Panigale V4 blokkja is lehet. Mindenesetre a Ducati legnagyobb Pikes Peak pilótája, Carlin Dunne-t az Exhibition Powersport kategóriában nevezték, amely a nem szériamotorok műfaja - itt indult pl. annak idején Guy Martin is a turbós GSX-R-rel - és a motorjához nem adtak meg típust, csak annyit írtak mellé, hogy "2019 Ducati TBD" - vagyis egyelőre még titok. Nagy dobásra azért kell számítani, mert ezzel a Ducatinak az lehet a célja, hogy az abszolút rekordot visszaszerezzék a KTM-től, amire a gyengébb Multistrada 1260-nal kevesebb lenne az esélyük, mint egy 200 lóerős prototípussal.

pikes2

A másik érdekesség, hogy a KTM-mel rekordot beállító Chris Fillmore nevét konkrétan keresgélni kell a nevezéséi listán - ennek az az oka, hogy idéna Lighweight kategóriában indul egy 2019-es KTM 450 SX-F szupermotóval - minden bizonnyal arról van szó, hogy nyert már 1290 Super Duke R-rel, 790 Duke-kal, és most a legkisebb kategóriát is be akarja húzni az osztrákoknak, és ezzel a mesterhármassal örökre beírná a nevét a Pikes Peak legendái közé.

Davey Durelle aprilia sxv

Erre minden esélye megvan, két éve ugye rekorddal nyert, tavaly a 790-es KTM-mel szintén olyan időt futott, ami egy osztállyal feljebb is jónak számított volna. Sok fog múlni az időjáráson, ugyanis 2017-ben lényegében ideális körülmények között mehettek, és akkor született szupermotók rekordja is, Davey Durelle 10:35:354-et ment egy Aprilia SXV450-nel.