És akkor a Petronas ismét nekifut a motorsportnak

2019.01.29. 16:00

Miután a Tech3 KTM-re váltott, a Yamaha szatellit csapat nélkül maradt a MotoGP-ben, így jól jött, hogy a Petronas, a világ egyik legnagyobb olajtársasága úgy döntött, ismét tesznek egy próbát a motorversenyzéssel.

A Petronas SRT 2019-ben nem csak beszáll, hanem egyenesen berobban a GP-be, a szezonnyitó bulira öt motorral érkeztek: a Moto3-ban John McPhee and Ayumu Sasaki lesz a két versenyzőjük, Moto2-ben a maláj Idham Pawi indul a motorjukkal, míg a királykategóriában Franco Morbidelli és Fabio Quartararo húzza a gázt.

A bemutatkozó bulit a kuala lumpuri Petronas Towersben tartották, a cég elnök-vezérigazgatója pedig elmondta, hogy ha már 1991 óta rendeznek az országban MotoGP futamot, ők is nagyon komolyan veszik a részvételt, és a siker érdekében mindent megtesznek. Az első, sepangi teszt februárban lesz, és nagyon várják az eredményeket.

A Petronas-nak nem ez az első nekifutása a motorversenyzésnek, legutóbb a Superbike világbajnokságon próbálkoztak, akkor a Sauber fejlesztett nekik egy háromhengeres versenymotort, amiről itt írtunk hosszabban, ez pedig egy poszt arról, hogyan emlékszik vissza rájuk az, aki látta őket élőben versenyezni.