Automata kuplung jelenik meg a Husqvarnánál

2019.03.13. 13:48

A Husqvarna bejelentette, hogy a Vitpilen 401 és a Svartpilen 401 extralistájára egy új tétel kerül: az automata kuplung, amelyet a Rekluse szállít be.  A Rekluse az automata kuplungot eredetileg terepmotorok számára fejlesztette, azért, hogy kiküszöböljék a lefulladást, illetve tökéletes rajtképességet biztosítsanak. A Rekluse automata megoldásánál nem tűnik el a kuplungkar, sőt, a tengelykapcsoló teljesen hagyományos módon is használható. Viszont egy röpsúlyos szerkezetnek köszönhetően a szerkezet képes arra, hogy a fordulatszám függvényében automatikusan zárja vagy éppen oldja a tárcsákat. Tehát elindulásnál és megállásnál nem kell kuplungolni, és mivel a fordulatszám szabályozza, mindig tökéletesen pontosan működik. Szériában először az MV Agusta mutatta be a Rekluse automata kuplungját, a Turismo Veloce Lussóhoz rendelhető extra - és nemsokára a 401-es Husqvarnákhoz is elérhető lesz.

img 1774

A Husqvarnánál azzal indokolták a döntést, hogy a Vitpilen és Svartpilen 401-et előszeretettel választják kezdő motorosok, és nekik fontos lehet, hogy a Rekluse Radius X automata kuplung könnyebbé teszi a motorozást.

rekluse-radius-x-auto-clutch-system

Egyelőre még nem esett szó arról, hogy mennyibe fog kerülni az automata kuplung, de a Rekluse árazását alapul véve valahol 250 és 280 ezer forint közé fog esni. Elképzelhető, hogy a KTM kínálatában is meg fog jelenni, hiszen a 401-es Husky-k a Duke 390 műszaki alapjaira épülnek, de simán lehet, hogy ezt a megoldást megtartják a prémium márkának számító Husqvarnának.