Lekapták az új Suzuki DR1000-et

2019.04.23. 10:53

Már írtunk arról, hogy a Suzuki vissza fogja hozni a DR Biget, csak a jövőben nem egy nagy egyhengeres lesz, hanem a V-Strom 1000 alapjaira építik. A napokban Olaszországban láttak belőle két prototípust, vagyis az sem kizárt, hogy az új DR Big már ősszel látható lesz valamelyik nagy kiállításon.

drbig

A blokk alapjaiban még mindig a nagyjából húsz évvel ezelőtt tervezett TL1000, igaz, lényegében minden pontját átdolgozták már. A hengerűrtartalom 1037 köbcenti, a teljesítménye pedig körülbelül 100 lóerő lesz, a nyomatéka pedig 100 Nm körül alakul majd - tehát a V-Stromhoz képest nem ez lesz az újdonság, hanem a javított terepképesség, amivel az Africa Twintől kéne vásárlót elcsábítania.

Az 1200 köbcenti alatti nagy túraendurók szegmense egyébként mostanában elképesztő ütemben fejlődik, és a gyártók egyre több energiát fektetnek abba, hogy ezek a motorok egyre ügyesebbek legyenek terepen, gondoljunk csak a KTM 790 Adventure R-re és a Teneré 700-ra.

A képek alapján a DR Big aV-Stromhoz képest hosszabb rugóutakat fog kapni, magasabb lesz a szabad magassága, viszont a fotókon utcai gumikon és öntött felniken gurulnak, így elképzelhető, hogy a műfajban kötelező küllős felni feláras extra lesz.