Pletyka: Suzuki Katana R

2019.07.19. 13:44

A legfrissebb pletykák szerint a Suzukinál terveznek egy gyorsabb és keményebb kivitelt az új Katanából, amit egyelőre csak Katanara R néven emlegetnek. Az aktuális Katanát tavaly ősszel leplezték le Milánóban, azóta pedig mi is kipróbáltuk - a teszt itt olvasható.

katanar

Ahogyan a tesztből is kiderül, nem lett rossz motor, de fejlettségben elmarad a BMW S 1000 R vagy a Yamaha MT-10SP színvonalától, a jövőre várható Ducati Streetfighter V4-ről nem is beszélve. A szériánál pengébb Katana egyébként nagyjából a bemutatóval egyidejű gondolat, nemrég a Tokio Motor Show-t árasztották el különböző átépítések és tuningok, kis túlzással minden standra jutott egy módosított Katana. Ez szöget üthetett a Suzuki menedzsereinek a fejébe.

Egyfelől adná magát, hogy építsék meg ugyanezt a GSX-R1000 műszaki alapjaira, de valószínűbb, hogy egy esetleges Katana R inkább komolyabb futóművet, gyorsváltót, kanyar-ABS-t és egy IMU-vezérelte kipörgésgátlót fog kapni.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.