Gyártásba megy a Honda CT125

2019.11.29. 15:01

A Honda idén két csúcsmodelljét is megújította - az Africa Twint és a Fireblade-et -, de nem feledkeztek meg a kisköbcentis újdonságokról sem. Még a Tokiói Autószalonon leplezték le a CT125-öt, a Super Cub terepesített változatát.

Az egykori CT90-et idéző motor műszaki alapjai a Super Cub 125-ből származnak, és most megerősítették, hogy gyártásba küldik a kis retrógépet. A vázat elvileg megerősítették, hogy jobban bírja a földutakat, és a Monkey és a Super Cub 125-höz hasonlóan várhatóan ez is slágertermék lesz.

A Hondánál belátták, hogy érdemes visszanyúlniuk a múltba, és a Super Cub, a Monkey illetve majd a CT125 lehet a saját Vespájuk - a Honda Cub sorozata máig a legnagyobb példányszámban eladott motorizált kétkerekű, és erre, valamint a csúcsra járatott retrómániára már bőven lehet üzletet építeni.

A 125 köbcentis blokk nem lesz egy erőgép, mindössze 10 lóerőt és 10 Nm-t hoznak ki belőle, de az éppen elég a kb. 110 kilós saját tömeghez. Az ülésmagasság 780 mm körül várható. A tanulmány alapján számíthatunk rá, hogy elöl-hátul tárcsafék végzi majd a lassítást, így minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy kétcsatornás ABS-szel szereljék.