Új alváltozatokkal készül a Ducati

2020.07.28. 15:15

Kiszivárgott három új Ducati modell híre,  várhatóan három új alváltozattal gazdagodik a kínálat. Egyfelől várható egy Multistrada Enduro Grand Tour, egy Scrambler Pro Dark és egy Diavel Lamborghini.

Ez utóbbi azért különösen érdekes, mert a Ducati közvetlen tulajdonosa a Lamborghini - a Lamborginié az Audi, az Audié a VW, stb..., ennek részben van szimbolikus jelentősége is, hogy a Ducatit hova sorolják a motorokerékpárok között, de logisztikai szempontok számítottak, a két márka például ugyanabban az olaszországi raktárban tartja az alkatrészkészletét. Az autó- és motormárkák összecsatolása nem újdonság, korábban az MV Agusta és a Mercedes is próbálkozott ilyesmivel, de ott aztán szétváltak az útjaik. A Lamborghini kiadású Diavel várhatóan műszakilag nem fog újat hozni, feltételezhetően a Diavel S-re fog épülni, és lényegében egy optikai csomag lesz - abból viszont várhatóan az erősebb fajta, ha tippelnem kéne, olyasmi sárga-fekete fényezése lesz, mint amilyennel a Pramac Ducati motorjai szoktak menni az olasz nagydíjon.

A Multistrada Enduro Grand Tour a Multistrada GT-hez hasonlóan egy full extrás, rengeteg gyári kiegészítővel felszerelt változat lesz, csak az alapokat a terepesebb Multi adja majd. A Scrambler Pro Dark szintén nem lesz gyökeresen új, a Scrambler Pro és a Sport Pro mellé fog érkezni, egyszerűbb, fekete fényezéssel.