Bagnaia megy a Ducati gyári csapatába, Zarco átveszi a helyét a Pramac-nál

2020.09.30. 13:13

Miután a Ducati nem tudott megegyezni a Doviziosóval, elég hiányos lett a képlet, hogyan fog kinézni a csapat 2021-ben. Petruccit már a szezon elején elbocsátották, ő jövőre a KTM Tech3-nál lesz Lecuona csapattársa, a helyét pedig Jack Miller kapta meg. Azt lehetett tudni, hogy Miller helyére a Moto2-ből fog feljönni Jorge Martín, és most kiderült, hogy Johann Zarco otthagyja az Avintiát, és ő lesz a Pramac másik pilótája.

Zarco
Zarco

Ezzel az is eldőlt, hogy ki lesz a másik gyári versenyző: Pecco Bagnaia, aki Zarcónak adja át a pramacos motorját.

Zarco és Martín egyaránt komoly gyári támogatást kapnak, mindketten a legfrissebb technikával, a GP21-es versenymotorral fognak menni.

Martín
Martín

Az Avintiánál Tito Rabatnak még van jövőre szerződése, de hogy ki lesz a csapattársa, egyelőre nem tudni - vannak pletykák, hogy Rossi féltestvére, a Moto2-t vezető Luca Marini fog hozzájuk érkezni, de nem tartom valószínűnek, hogy Marini a királykategória legszerényebb lehetőségekkel rendelkező csapatához akarnak elszegődni, valószínűbb, hogy marad még egy szezont a Moto2-ben. És itt jön a képbe az a pletyka, hogy miután az Avintia kivonul, Rossi a VR46 Teammel megalapítja a Suzuki szatellitcsapatát, ahol Marinivel együtt mennek majd.

Bagnaia
Bagnaia