350-es retró motor lehet a Triumph és a Bajaj első közös modellje

2020.10.13. 17:26

A Triumph és az indiai Bajaj közös munkájának az első terméke egy 300-350 köbcenti közötti retró motor lehet, mely a Royal Enfield Meteor 350 és a Honda H'ness ellenfele lesz.

Ez a kép csak illusztráció, a 900 köbcentis Triumph Street Twin látható rajta
Ez a kép csak illusztráció, a 900 köbcentis Triumph Street Twin látható rajta

Nem véletlen, hogy hirtelen ennyi induló lett ebben a méretosztályban: az indiai piac hatalmas, egy jól sikerült modell meg tudja alapozni egy kisebb márka pénzügyi stabilitását - ne feledjük, a KTM is a Bajaj-zsal való együttműködéssel lett a legnagyobb európai gyártó.

A Triumph és a Bajaj együttműködéséről régóta vannak hírek, viszont konkrét termékkel még mindig nem álltak elő - eddig annyit lehetett tudni, hogy 250 és 700 köbcenti közötti modelleket terveznek, és hosszú távú közös munkában gondolkoznak.A legfrissebb pletykák szerint először a 350-es méretosztályban szállnak be a harcba, ráadásul a retró vonalon, amiben a Triumph amúgy is igen erős. A részletekről mindkét fél hallgat, csupán annyit közöltek, hogy 2022-ben indul az első közös model forgalmazása - hogy kizárólag Indiában vagy Európában is, az továbbra sem világos.