Futamgyőzelmet szerzett a Royal Enfield kísérleti gépe

2020.10.21. 10:23

A Royal Enfield idén belevágott a flat track versenyzésbe, és egy hónappal a bemutatkozás után megszerezték az amerikai bajnokságban az első győzelmüket.

A floridai Daytonában rendezett versenyen a Production Twins osztályban indulva nyertek, ami azért is nagy szó, mert rögtön az első évükben eljutottak a futamgyőzelemig Johnny Lewis-szal és a Moto Anatomy csapattal. A győzelem értékét növeli, hogy Lewis lényegében rajt-cél győzelmet aratott, maga mögött hagyva a Yamaha MT-07 és Kawasaki Z650 blokkokal menőket.

A Royal Enfield egy éve döntötte el, hogy belevágnak a flat track versenyzésbe, az idei évre a terv a tanulás és a versenyképesség felmérése volt, nem is számítottak rá, hogy ilyen korán sikerül futamgyőzelemig jutni.

Az amerikai flat track bajnokságban három kategória van - a Singles-ben egyhengeres motorok vannak, ott indul például a KTM is a saját 450-esével, a középső szint a Production Twins, ahol szériagyártásban is kapható blokkal kell indulni, de lényegében minden más egyedi lehet, a csúcsot pedig a Super Twins jelenti, ahol a rommá tuningolt gyári motorok mennek - lényegében mindenki Indian FTR750-nel megy, kizárólag a Harley-Davidson három gyári pilótája megy Harley-val, illetve egy csapat döntött úgy, hogy kipróbálja magát egy rommá tuningolt MT-07-tel.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.