Doppingolt, eltiltották, tovább versenyzett, elküldött mindenkit, most pedig bocsánatot kért

2020.11.02. 13:41 Módosítva: 2020.11.02. 13:41

Anthony West, korábbi MotoGP és Superbike versenyző nyilvánosan bocsánatot kért a Nemzetközi Motorsport Szövetségtől (FIM) és a többi versenyzőtől az idei év elején előadott kirohanása miatt, amikor a FIM-et bünözőknek, Rossit és Márquezt pedig csalóknak állította be.

Az ausztrál versenyző eredményes karriert tudhat maga mögött, megjárta a MotoGP-t, a Moto2-t, a WSBK-t, a SSP VB-t, majd miután kétszer is megbukott doppinggal, két év eltiltást varrtak a nyakába, amely 2020 szeptemberéig tartott volna.

West viszont nem törődött ezzel, és átment az FIM-től független brazil Superbike-ba, ahol elfogadták a nevezését, és folytatta a motorozást - az FIM pedig utánanyúlt, szépen fogalmazva "emlékeztették a jogsértésére", a valóságnak jobban megfelelve pedig minden követ megmozgattak, hogy West sehol ne indulhasson az eltiltás alatt. A versenyző ekkor kiborult, és hosszú Facebook bejegyzésben ment neki az érintetteknek, amelyet azóta törölt.

Akkor azt írta, hogy a korrupt FIM bezzeg engedte, hogy Márquez speciális ECU-val csalhasson 2013-ban a Moto2-ben, és Rossi GP500-as bajnoki címei sem jöttek volna össze a direkt neki fejlesztett abroncsok nélkül.

Azóta az eltiltását 2021 márciusig meghosszabbították, West pedig nyilvános bocsánatkéréssel fordult a FIM-hez és a többi versenyzőhöz, és megerősítette, hogy 2021-ben vissza fog térni.

Utólag a viselkedését elfogadhatatlannak és ellenségesnek nevezte, a korábbi állításait pedig rosszindulatúnak és hamis pletykának minősíti, mindezt az akkori megtört lelkiállapotával és a depressziójával magyarázva.

Miután elnézést kért minden érintettől, rátért arra, hogy most mindennél jobban várja, hogy visszatérjen, és 2021 márciusában visszakapja a versenyengedélyét - a reményei szerint a Superbike-ban, a Supersportban vagy az Asian Championshipben kezdheti újra.