Hivatalos: piacra dobták a KTM alapú kínai túraendurót

2021.04.22. 14:18

Már több mint egy éve követjük, hogyan alakul a KTM 790 Duke és 790 Adventure alapjaira épített CFMoto 800MT túraenduró, most pedig elindították a forgalmazását. Ez az első modell, amely a CFMoto és a KTM közös munkájának az eredménye - a másik a CF1250 túramotor, de az egyelőre csak rendőrségi modellként létezik, nincs belőle lakossági változat.

800mt1

A 800MT 95 lóerős, a legnagyobb nyomatéka pedig 77 Nm, az alapváltozat 231 kiló, míg a jobban felszerelt, dobozos széria pedig 248 kilót nyom. A blokk és a váz a KTM-től érkezik, ahogyan az elektronika is - ez utóbbi ugyanaz a Bosch rendszer, amit a legtöbb márka is használ, így a kínaiak túraendurójában is van kipörgésgátló és kanyar-ABS - annyi a különbség, hogy míg a KTM-ekbe Európában készülnek az elektronika részei, addig a CFMotóhoz a Bosch kínai gyárából szállítanak.

A 800MT felszereltsége európai szemmel is tisztességes, van tempomat, fűtött markolat és ülés, 7 collos színes kijelző, kulcsnélküli indítás és automatikus távolsági fényszóró is. A futómű viszont nem a WP-től származik, hanem a KYB-től vásárolják, a fékeket pedig a spanyol J.Juan szállítja.

Egyelőre éppen csak túl vagyunk a sanghaji bemutatón, az európai exportmodellre még várni kell 1-2 évet.