Új szerződést ért Jack Miller jó formája

2021.05.26. 14:07

Meghosszabbította szerződését a Ducati Corséval, vagyis az olaszok gyári MotoGP-istállójával Jack Miller. A 26 éves ausztrál pilóta Francesco Bagnaiával együtt a Pramac Racingtől szerződött át a vörösökhöz, és mindketten jó formát mutatnak a 2021-es szezonban. Miller emellett sajátos színfoltja is a sorozatnak egyéniségével.

43-jack-miller dsc8359.gallery full top fullscreen

Miller az előző két futamot megnyerte, Jerezben és Le Mans-ban egyaránt a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Öt futam után a világbajnoki pontverseny negyedik helyén áll, ez pedig elég is volt ahhoz, hogy elé toljanak egy új szerződést. Érdekesség, hogy a Ducatinak legutóbb éppen egy másik ausztrál, nevezetesen Casey Stoner tudott vébécímet nyerni, még 2007-ben.

Miller egyébként nem járta végig lépésről lépésre a szamárlétrát, ami a MotoGP-t megelőző éveket illeti. 2011-ben még a 125-ösök mezőnyében futott pár versenyt, aztán három szezont húzott le a Moto3-ban. A Moto2 teljesen kimaradt neki, 2015 óta a királykategóriában versenyez. 2016-ban Hollandiában már tudott futamot nyerni, a következő sikerekre viszont az idei évig kellett várnia.

dsc8649.gallery full top fullscreen

A MotoGP mezőnye legközelebb ezen a hétvégén áll rajthoz, méghozzá Mugellóban, az olasz nagydíjon.