Freerider: a Bajaj elektromos jövője

2021.06.26. 14:42

Egy új elektromos motorkerékpáron dolgozik az indiai Bajaj, méghozzá a Husqvarna segítségével. A napokban már be is jegyeztették az új modell nevét: Freeridernek fogják hívni, és a Husqvarna villanyos café racerét, az E-Pilent veszik alapul a fejlesztés során.

husqvarna-e-pilen-concept

Mivel a Husqvarna és a Bajaj egy cégcsoporthoz tartoznak, nem meglepő, hogy már eddig is közösen vitték az elektromos projekteket. Az E-Pilen 48 volton üzemel, ebből a platformból 11 lóerő körüli teljesítményt lehet kihozni, ez valamivel a nagy gyártók 125-ösei alatt van. A Freerider a testvérmodellhez hasonlóan lítium-ionos akkucsomagot kap majd, száz kilométer körüli hatótávval, és minden jel arra mutat, hogy az aksi cserélhető lesz.

Bár még hivatalosan nem jelentették be a modell érkezését, csak a név bejegyzéséből derül ki, hogy készül a Freerider, biztosak lehetünk benne, hogy nem kell sokat várni a bemutatóra. Mivel az E-Pilen révén már készen vannak az alapok, sejthető, hogy a szériaérett elektromos Bajaj még idén összeáll, akár a gyártás is beindulhat. A forgalmazás megkezdése ugyanakkor már átcsúszhat 2022 elejére.